• Fri frakt inom Sverige vid köp av minst 290 kr!

OBS! Fel tider i annons NWT!!!

Rätt öppettider:
Karlstad mån-ons 10-16, tor/fre 10-18, (v34-44 lör/sön 10-16)
Munkfors mån 16-18 från v33

AKTUELLT: 

Vi köper gärna sitt överskott av bär och frukt. Även sommaräpplen. Hos oss väger du in och får betalt kontant eller via Swisch. Vi är på plats mån-fre 9-16, tor/fre 10-18 (v34-43 även lör/sön 10-16). Efter öppettider kan du lämna äpplen i våra gråbackar, skriva en lapp med namn, mobilnummer & fruktvikt, så  swischar vi senare. Välkommen!

Vill du ha must av dina äppeln eller musta själv i vårt utekök? Se äppelmottagning/mustning.

När du kommer med äpplen/päron får du samtidigt 10% rabatt i butiken Karlstad/Munkfors!

Blåbär 43:-/kg
Lingon 40:-/kg
Svarta vinbär 9:-/kg
Röda/Vita vinbär 7:-/kg
Aronia 8:-/kg
Krusbär 8:-/kg
Björnbär 10:-/kg
Äpplen 5:-/kg
Päron 6:-/kg

Rabarber - inget mer inköp i år

Enbackens Musteri. Våra drycker smakar som du minns från förr!

Enbackens Musteri finns i Munkfors och Karlstad i sköna Värmland. På båda ställen hittar du våra butiker.

I kalendariet ser du vilka marknader vi deltar i. Du hittar mina produkter på REKO-ringar, (Facebook) olika köpställen och i webshopen.

Våra drycker innehåller inga konstgjorda tillsatser - endast, bär frukt och vårt hantverk ska ge den goda smaken. Råvaran är viktigast för smaken, därför använder vi svensk bär och frukt som har mognat så lokalt som möjligt. 

Många villaträdgårdar har överskott av bär, äpplen och rabarber som vi köper in. Dryckerna är pastöriserade för hållbarhet. Smak och färg varierar beroende på råvarans beskaffenhet vid varje tillverkning. Sortimentet varierar efter tillgång på frukt & bär. I samarbete med Karlstad Enerigi tas pressrester om hand och blir bioenergi.

Mottagning av rabarber från värmländska trädgårdar. Äppelsäsong, inlämning av äpplen. Självmustning i vårt nya utekök. Får och lamm hemma på gården.

Enbackens Musteri vann silver under SM i Mathantverk 2014!

Öppna SM i mathantverk avgjordes 4–6 september 2014 i Växjö. I klassen ”Övrig dryck” vann Enbackens Musteri från Munkfors SM-silver för sin Jordgubbsdryck. Juryns motivering för silverplatsen var ” Välsmakande dryck med väldigt svenska smaker, jordgubbar och äpple.” Enbackens Musteri blev den enda att få en utmärkelse av de värmländska deltagarna. Totalt 141 deltagare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Åland var med om att tävla i 44 olika klasser. 

Hur jag startade Enbackens Musteri

Jag minns äppelmust från min barndom när min mormor och morfar lämnade in sina äpplen för att få egen must. Nu finns det inte så många musterier kvar längre i de trakter där jag har bott.

När jag i september 2010, besökte ”Äpplets dag” som arrangeras av Mårbacka Gård utanför Sunne, föddes min ide. Där fanns en man som demonstrerade hur man pressar äpplen till must. Det gjorde han i en ganska liten fruktpress och man fick smaka på den färdiga musten.

En mycket bra ide att ta reda på frukten tänkte jag! Genom åren hade jag sett hur mycket fallfrukt som finns i trädgårdarna och bara går till spillo eller körs till skogen. Man vill ju ta till vara det som finns i närheten istället för att köpa in juice långt ifrån med långa transporter.

Nu köper jag in äpplen för att göra god must och folk kommer till mig för att prova på att musta själv!

Länkar

• Vet du vilka äpplen du har i din trädgård? Annars kan du alltid kolla i "Äppelappen" från Nordiska Museet!

• Läs mer om värmländska mathantverkare på "Värmlandsmat".

Eldrimner nationellt resurcentrum för mathantverk har en app för att hitta mathantverkare.